Aktualni spored
Mesečni spored

V MESTNEM GLEDALIŠČU PTUJ
SOBOTA
16
OKTOBER
razprodanoGAJAŠ, BREZ MASKE
                           ob 19.30 uri za izven
PETEK
22
OKTOBER
Jean-Claude Carrière
KRHKOST

                             igra: Simon Šerbinek
ob 19.30 uri za izven
ČETRTEK
28
OKTOBER
razprodanoTADEJ TOŠ ČETRTI NA-VAL
                             
ob 19.30 uri
PETEK
05
NOVEMBER
Jernej Čampelj
Ljubezen gre skozi želodec
vedno lačna ...  komedija
ob 19.30 za izven
SOBOTA
06
NOVEMBER
Enostavno prijatelji
Potovanje Pingo pingvina
otroška predstava primerna od 3 do 10 let
ob 9.30 in 11.00 za izven
.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa

https://mgp.mojekarte.si/si/celotna-ponudba.html
 

 
GAJAŠ, BREZ MASKE
Novice

naslovna fotografija gajas
Petelinji zajtrk – se znova nadaljuje

VLADO NOVAK
v monodrami Prešernovega nagrajenca Ferija Lainščka


GAJAŠ, BREZ MASKE

in krstni uprizoritvi, ki jo podpisuje režiser Samo M. Strelec

kliknite na SPORED


Pišti Gajaš (Vlado Novak), avtomehanik iz filma Petelinji zajtrk (2007), znova v akciji!

Po veliki uspešnici Gajaš, arestant izpod peresa letošnjega Prešernovega nagrajenca Ferija Lainščka slovenski filmski, televizijski in gledališki igralec Vlado Novak, tokrat brez maske na obrazu in brez pretirane distance, spregovori o svojem življenju ter naredi zaključni obračun. Po filmu Petelinji zajtrk, v katerem je postal živa slovenska legenda, in predstavi GAJAŠ, ARESTANT, uspešnici z več kot 200 ponovitvami, se nezlomljivi mehanik zlatega srca Pišti Gajaš po prihodu iz zapora znajde v drugačnem času in prostoru, v drugačnem zaporu.
Ponovno na deskah Mestnega gledališča Ptuj! Točno 25 let po prvi uprizoritvi poklicnega gledališča na Ptuju (Govor malemu človeku, 1996)! Tokrat znova v Lainščkovi zgodbi, in sicer v izvedbi istega tandema kot pred petindvajsetimi leti: režiser Samo M. Strelec in Vlado Novak kot Pišti Gajaš! Pišti Gajaš obračuna s seboj, družbo in sistemom ter se – brez maske na obrazu – sooči z bogom in svobodo. Življenjska zgodba mehanika Pištija Gajaša se nadaljuje. Potem ko se je že lepo navadil življenja v zaporu, so se vrata nekega lepega dne nepričakovano odprla ... Gajaš mora ven, na svobodo! Zunaj pa ... povsod same omejitve ...
Kratkočasno in zabavno! Tudi takšno, da se zamisliš!
»Pišti Gajaš de maske na sebi nosa ne!«

FERI LAINŠČEK: GAJAŠ, BREZ MASKE

Krstna uprizoritev
Avtor besedila: Feri Lainšček
Režija in scenografija: Samo M. Strelec
Kostumografija: Andrej Gabron
Lektura in šepetanje: Simon Šerbinek
Lektura za narečni govor: Martin in Lojzka Čuš
Avtor videa: Dejan Babosek
V vlogi Pištija Gajaša: Vlado Novak
V vlogah patologa in svetega Petra: Vlado Novak

Filmski odlomki iz filma Petelinji zajtrk

Režija: Marko Naberšnik
Produkcija: Arsmedia, 2007
Oblikovanje luči: Simon Medved
Oblikovanje zvoka in video mapping: Danijel Vogrinec
Tehnična zasnova in izdelava scenografije: Andrej Cizerl Kodrič
Garderoba in rekviziti: Irena Meško
Premiera 25. maj 2021 ob 20. uri
Predstava traja 55 minut.
Za sodelovanje in pomoč se zahvaljujemo UKC Maribor, Oddelku za patologijo, producentski hiši Arsmedia ter študentu Martinu Krambergerju, dijaku 3. letnika Oddelka za likovno pedagogiko na Pedagoški fakulteti v Mariboru.

Foto Stanislav Zebec 

 

 
KRHKOST
Novice

dasdsa43

Jean-Claude Carrière
KRHKOST


kliknite na SPORED


Monopredstava, ki ponuja razmislek o življenju, od vprašanj bivanja in naše minljivosti do tistega temeljnega – kaj nas kot ljudi najbolj določa?

Igra: Simon Šerbinek

Režija: Matjaž Latin

Živimo v intenzivnem času – v poplavi informacij, nadvladi tehnologije, odtujenosti in izgubljenosti v novi realnosti. Neposredni odraz tega časa je predstava, v kateri igralec Simon Šerbinek interpretira izbrane odlomke iz knjige filozofskega eseja Krhkost svetovno priznanega scenarista in pisatelja Jeana-Clauda Carrièra. Svojevrstno ugledališčeno predavanje igralec podaja skozi osebno izkušnjo, ki je v veliki meri izoblikovala in zaznamovala njegovo življenje. Predstava Krhkost je primerna za različne generacije, od srednješolcev pa vse do ljudi, ki doživljajo jesen življenja. Lahko se srečamo v različnih ambientih: tako v knjižicah ali kulturnih domovih kot tudi v gledališčih, na prostem, pod krošnjami dreves … »Pri Šerbinkovi interpretaciji velikega avtorja je nenehno navzoč tisti žlahtni občutek globinskega uvida interpreta. Preprosto čuti material, živi ga, razume do tančin. In to najbolj fascinira – ob krvavi surovi ranljivosti protagonista … Takih monoprojektov nam v bistvu manjka danes, ki s tehtnostjo in nepretencioznostjo segajo daleč in globoko. Carrière nam ponuja toliko vsega – poskusiti je vredno spreminjati svet tam, pravi, kjer smo, svet, ki ga vidimo, čeprav na še tako neznaten način. Navidezna moč nas oddaljuje, krhkost zbližuje. Prav zaradi nje je naš svet sicer minljiv, a lep, v njej je skrita veličina človeškega.« (Iz kritike Melite Forstnerič Hajnšek v Večeru, junij 2021)

OGLED PREDSTAVE JE MOŽEN LE S PCT POGOJEM IN ZAŠČITNO MASKO.

 
 
TADEJ TOŠ ČETRTI NA-VAL
Novice

ttt212

TADEJ TOŠ ČETRTI NA-VAL


kliknite na SPORED


Ker smo vsi željni kulture in smeha, smo za vas pripravili predstavo z naslovom ČETRTI NA-VAL enega in edinega, »našega« Tadeja Toša. Upamo, da ste pripravljeni na najhitreje govorečega in gostobesednega Ptujčana, ki vas bo nasmejal do solz.

OGLED PREDSTAVE JE MOŽEN LE S PCT POGOJEM IN ZAŠČITNO MASKO.

 

 
 
LJUBEZEN GRE SKOZI ŽELODEC
Novice


Jernej Čampelj
LJUBEZEN GRE SKOZI ŽELODEC


kliknite na SPORED


Vedno lačna ... komedija

Avtor in režiser: Jernej Čampelj
Igrajo: Urška Vučak Markež, Saša Klančnik, Maja Martina Merljak

Ljubezen gre skozi želodec ali Rajši 60 let srečen kot 90 tečen je zgodba o odnosih. O odnosih med ljudmi, odnosu do prehranjevalnih navad, odnosu do družbenih norm in standardov. V zgodbi spremljamo 36-letno Meto, ki se želi osamosvojiti od svoje nadvse gospodovalne mame, prepričane v to, da hči ne dosega ustreznih družbenih standardov. Nima partnerja, nima otrok, nima družabnega življenja, ne ukvarja se s športom, jogo … Vse, kar Meta premore, je po – maminem mnenju – preveč kilogramov. A Meta ima v resnici veliko več. Ima veselje do življenja in je s seboj zadovoljna kljub materi, ki jo hoče prepričati o nasprotnem. Na drugi strani spremljamo Bojana, ki po ločitvi začenja novo življenje. Življenje, kjer sta pomembna le mir in poln hladilnik. Čeprav bi na prvi pogled to težko rekli, mu je v zakonu obojega kronično primanjkovalo. Življenji dveh sorodno-dobrodušnih duš se začneta zabavno in obetavno prepletati. A kaj, ko se z ene in druge strani »z najboljšimi nameni« vmešavajo še tisti tretji. Mar za srečo in zadovoljstvo v življenju res vsi ljudje potrebujemo iste stvari?


OGLED PREDSTAVE JE MOŽEN LE S PCT POGOJEM IN ZAŠČITNO MASKO.

 
 
POTOVANJE PINGO PINGVINA
Novice


Otroška predstava
POTOVANJE PINGO PINGVINA

kliknite na SPORED

Gostuje Zavod Enostavno Prijatelji

Prvi pingvin, ki je stopil na severni pol Pingo pingvin je najboljši plesalec »Pingo plesa« na južnem polu. A Pingu slava južnega pola ni dovolj in nenehno sanja, da bi odpotoval na drugi konec sveta in kot prvi pingvin stopil na severni pol ter zaslovel tudi tam. Nekega dne ledena ploskev na južni pol prinese Eskima Intija, ki ves izgubljen spozna novega prijatelja Pingo pingvina, s katerim se odpravita na pustolovščino na drugi konec sveta.
Posebnosti predstave: Pingo pingvin zapleše neverjetni Pingo ples, nato pa se ledena ploskev odlomi in želja se uresniči.
Trajanje predstave: 30-35 minut, primerna od 3 do 10 let.

OGLED PREDSTAVE JE MOŽEN LE S PCT POGOJEM IN ZAŠČITNO MASKO (pogoj PCT ne velja za mlajše od 15. let).

 

 
VARNOSTNI UKREPI IN SPREMLJANJE PREDSTAV
Novice

Spoštovani obiskovalci.

Vljudno vas prosimo spoštovati splošne higienske ukrepe in upoštevanje pogoja PCT za obiskovalce. Spoštovanje pogoja PCT je v odgovornosti obiskovalca, ki se udeleži javne kulturne prireditve. V skladu s predpisanimi ukrepi in željo, da vam omogočimo varen ogled naših predstav, vas obveščamo, da smo poskrbeli za ustrezne varnostne ukrepe, za katere prosimo, da jih ob ogledu predstave tudi upoštevate:


maska2

 
 
Najbolj vroče predstave Mestnega gledališča Ptuj
Novice

Top predstave 2020 ccc net-1

 

Spletni nakup vstopnic
Mestnega gledališča Ptuj

ikona karta 5

Vljudno vas prosimo spoštovati splošne higienske ukrepe in upoštevanje pogoja PCT za obiskovalce. Spoštovanje pogoja PCT je v odgovornosti obiskovalca, ki se udeleži javne kulturne prireditve.

_____________________________

Delo Mestnega gledališča Ptuj omogočajo
logotip vargasal

Kelckelclogonovi

logojavnesptuj


Remax

posta net sponzorji 2

emaribor
_____________________________

ZDUSlogo