Aktualni spored
Mesečni spored

V MESTNEM GLEDALIŠČU PTUJ
PETEK
22
OKTOBER
Jean-Claude Carrière
odpoved mgpKRHKOST
                             igra: Simon Šerbinek
ob 19.30 uri za izven
ČETRTEK
28
OKTOBER
razprodanoTADEJ TOŠ ČETRTI NA-VAL
                             
ob 19.30 uri
PETEK
05
NOVEMBER
Jernej Čampelj
Ljubezen gre skozi želodec
vedno lačna ...  komedija
ob 19.30 za izven
SOBOTA
06
NOVEMBER
Enostavno prijatelji
Potovanje Pingo pingvina
otroška predstava primerna od 3 do 10 let
ob 9.30 in 11.00 za izven
SOBOTA
20
NOVEMBER
SoulGreg Artist & BigLights Band
ob 20.00 za izven
.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa

https://mgp.mojekarte.si/si/celotna-ponudba.html
 

 
KRHKOST
Novice

dasdsa43

Jean-Claude Carrière
KRHKOST


kliknite na SPORED


odpoved mgp

Monopredstava, ki ponuja razmislek o življenju, od vprašanj bivanja in naše minljivosti do tistega temeljnega – kaj nas kot ljudi najbolj določa?

Igra: Simon Šerbinek

Režija: Matjaž Latin

Živimo v intenzivnem času – v poplavi informacij, nadvladi tehnologije, odtujenosti in izgubljenosti v novi realnosti. Neposredni odraz tega časa je predstava, v kateri igralec Simon Šerbinek interpretira izbrane odlomke iz knjige filozofskega eseja Krhkost svetovno priznanega scenarista in pisatelja Jeana-Clauda Carrièra. Svojevrstno ugledališčeno predavanje igralec podaja skozi osebno izkušnjo, ki je v veliki meri izoblikovala in zaznamovala njegovo življenje. Predstava Krhkost je primerna za različne generacije, od srednješolcev pa vse do ljudi, ki doživljajo jesen življenja. Lahko se srečamo v različnih ambientih: tako v knjižicah ali kulturnih domovih kot tudi v gledališčih, na prostem, pod krošnjami dreves … »Pri Šerbinkovi interpretaciji velikega avtorja je nenehno navzoč tisti žlahtni občutek globinskega uvida interpreta. Preprosto čuti material, živi ga, razume do tančin. In to najbolj fascinira – ob krvavi surovi ranljivosti protagonista … Takih monoprojektov nam v bistvu manjka danes, ki s tehtnostjo in nepretencioznostjo segajo daleč in globoko. Carrière nam ponuja toliko vsega – poskusiti je vredno spreminjati svet tam, pravi, kjer smo, svet, ki ga vidimo, čeprav na še tako neznaten način. Navidezna moč nas oddaljuje, krhkost zbližuje. Prav zaradi nje je naš svet sicer minljiv, a lep, v njej je skrita veličina človeškega.« (Iz kritike Melite Forstnerič Hajnšek v Večeru, junij 2021)

OGLED PREDSTAVE JE MOŽEN LE S PCT POGOJEM IN ZAŠČITNO MASKO.

 
 
TADEJ TOŠ ČETRTI NA-VAL
Novice

ttt212

TADEJ TOŠ ČETRTI NA-VAL


kliknite na SPORED


Ker smo vsi željni kulture in smeha, smo za vas pripravili predstavo z naslovom ČETRTI NA-VAL enega in edinega, »našega« Tadeja Toša. Upamo, da ste pripravljeni na najhitreje govorečega in gostobesednega Ptujčana, ki vas bo nasmejal do solz.

OGLED PREDSTAVE JE MOŽEN LE S PCT POGOJEM IN ZAŠČITNO MASKO.

 

 
 
LJUBEZEN GRE SKOZI ŽELODEC
Novice


Jernej Čampelj
LJUBEZEN GRE SKOZI ŽELODEC


kliknite na SPORED


Vedno lačna ... komedija

Avtor in režiser: Jernej Čampelj
Igrajo: Urška Vučak Markež, Saša Klančnik, Maja Martina Merljak

Ljubezen gre skozi želodec ali Rajši 60 let srečen kot 90 tečen je zgodba o odnosih. O odnosih med ljudmi, odnosu do prehranjevalnih navad, odnosu do družbenih norm in standardov. V zgodbi spremljamo 36-letno Meto, ki se želi osamosvojiti od svoje nadvse gospodovalne mame, prepričane v to, da hči ne dosega ustreznih družbenih standardov. Nima partnerja, nima otrok, nima družabnega življenja, ne ukvarja se s športom, jogo … Vse, kar Meta premore, je po – maminem mnenju – preveč kilogramov. A Meta ima v resnici veliko več. Ima veselje do življenja in je s seboj zadovoljna kljub materi, ki jo hoče prepričati o nasprotnem. Na drugi strani spremljamo Bojana, ki po ločitvi začenja novo življenje. Življenje, kjer sta pomembna le mir in poln hladilnik. Čeprav bi na prvi pogled to težko rekli, mu je v zakonu obojega kronično primanjkovalo. Življenji dveh sorodno-dobrodušnih duš se začneta zabavno in obetavno prepletati. A kaj, ko se z ene in druge strani »z najboljšimi nameni« vmešavajo še tisti tretji. Mar za srečo in zadovoljstvo v življenju res vsi ljudje potrebujemo iste stvari?


OGLED PREDSTAVE JE MOŽEN LE S PCT POGOJEM IN ZAŠČITNO MASKO.

 
 
POTOVANJE PINGO PINGVINA
Novice


Otroška predstava
POTOVANJE PINGO PINGVINA

kliknite na SPORED

Gostuje Zavod Enostavno Prijatelji

Prvi pingvin, ki je stopil na severni pol Pingo pingvin je najboljši plesalec »Pingo plesa« na južnem polu. A Pingu slava južnega pola ni dovolj in nenehno sanja, da bi odpotoval na drugi konec sveta in kot prvi pingvin stopil na severni pol ter zaslovel tudi tam. Nekega dne ledena ploskev na južni pol prinese Eskima Intija, ki ves izgubljen spozna novega prijatelja Pingo pingvina, s katerim se odpravita na pustolovščino na drugi konec sveta.
Posebnosti predstave: Pingo pingvin zapleše neverjetni Pingo ples, nato pa se ledena ploskev odlomi in želja se uresniči.
Trajanje predstave: 30-35 minut, primerna od 3 do 10 let.

OGLED PREDSTAVE JE MOŽEN LE S PCT POGOJEM IN ZAŠČITNO MASKO (pogoj PCT ne velja za mlajše od 15. let).

 

 
SoulGreg Artist & BigLights Band
Novice


Ekskluzivni koncert
SoulGreg Artist & BigLights Band


kliknite na SPORED

SoulGreg Artist je priljubljen, vrhunski in izkušen slovenski glasbenik. Poleg tega, da je pevec in virtuozni kitarist, je prav tako skladatelj in producent z zelo širokim opusom ustvarjanja, kar se odraža v edinstvenem zvoku njegove glasbe. SoulGreg Artist v zadnjem letu doživlja veliko priljubljenost, njegova glasba pa viralen odziv s strani ljudi. V zadnjem letu imajo njegove skladbe na njegovi Facebook strani tako že več kot 3,5 milijone ogledov.

SoulGreg Artist nastopa s svojo spremljevalno skupino BigLights Band, zato so njegovi koncertni nastopi zelo močni, udarni in nabiti s pozitivno energijo. Več o njegovem življenju in o njegovi glasbi je na njegovi spletni strani https://soulgregartist.com/ ter na njegovi Facebook strani https://www.facebook.com/soulgreg.artist/

V zasebnem življenju je SoulGreg Artist predan in ljubeč mož in oče ter velik človekoljub in humanitarec. Ob svoji življenjski tragediji, izgubi dve in pol leti starega sina Viljema Julijana, sta z ženo Nino ustanovila Društvo Viljem Julijan, s katerim pomagata otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam (https://viljem-julijan.si/ in https://www.facebook.com/SkladViljemJulijan).

Nekaj primerov glasbe SoulGreg Artista:

Hallelujah: https://fb.watch/5Cjy8oEU_F/

Se bastasse una canzone: https://fb.watch/5Zttl77WVw/
Lean on me: https://fb.watch/61yIWJss4F/
Purple Rain: https://fb.watch/61yHNOalR4/
We are the World: https://fb.watch/61yJY5-R2b/
O, bog, povej: https://fb.watch/5CjDrlQEF8/
Med iskrenimi ljudmi: https://fb.watch/5CjAnBh9-G/
The Prayer: https://fb.watch/5CjwZhrB5L/
Še živim: https://www.youtube.com/watch?v=PPD3cf4ikHk

Vsa njegova glasba je zbrana tu: https://soulgregartist.com/glasba/

OGLED PREDSTAVE JE MOŽEN LE Z ZAŠČITNO MASKO IN PCT POGOJEM.

 

 
 
VARNOSTNI UKREPI IN SPREMLJANJE PREDSTAV
Novice

Spoštovani obiskovalci.

Vljudno vas prosimo spoštovati splošne higienske ukrepe in upoštevanje pogoja PCT za obiskovalce. Spoštovanje pogoja PCT je v odgovornosti obiskovalca, ki se udeleži javne kulturne prireditve. V skladu s predpisanimi ukrepi in željo, da vam omogočimo varen ogled naših predstav, vas obveščamo, da smo poskrbeli za ustrezne varnostne ukrepe, za katere prosimo, da jih ob ogledu predstave tudi upoštevate:


maska2

 
 
Najbolj vroče predstave Mestnega gledališča Ptuj
Novice

Top predstave 2020 ccc net-1

 

Spletni nakup vstopnic
Mestnega gledališča Ptuj

ikona karta 5

Vljudno vas prosimo spoštovati splošne higienske ukrepe in upoštevanje pogoja PCT za obiskovalce. Spoštovanje pogoja PCT je v odgovornosti obiskovalca, ki se udeleži javne kulturne prireditve.

_____________________________

Delo Mestnega gledališča Ptuj omogočajo
logotip vargasal

Kelckelclogonovi

logojavnesptuj


Remax

posta net sponzorji 2

emaribor
_____________________________

ZDUSlogo