Ljubi moj
Novice

Obveščamo vas, da predstave Rose Bernd, ki je bila za abonma Premiera napovedana 21. aprila 2018 ob 19.30, zaradi nujne operacije člana igralskega ansambla, ne bo mogoče odigrati na našem odru. Zamenjala jo bo predstava Ljubi moj, prav tako iz SLG Celje, kjer boste lahko uživali v čudovitih vlogah Anice Kumer (ki jo iz našega odra že poznate - Najstarejša obrt, Ne daj se Kim), Lize Marije Grašič ter Barbare Medvedšček.
ljubi moj
Elaine Murphy
Ljubi moj
Komična drama
Gostuje Slovensko ljudsko gledališče Celje

Sobota, 21. aprila 2018, ob 19.30 za abonma Premiera in izven
Cena vstopnice: Za cenik kliknite Cenik mgP
Sedežni red je (Za sedežni red kliknite Sedežni red mgP)
Vsi tisti, ki ste svoje vstopnice rezervirali, vas obveščamo, da jih je potrebno prevzeti najkasneje en delovni dan pred začetkom predstave, saj bodo drugače rezervacije propadle in gredo vstopnice ponovno v prodajo.


Režija in scenografija Andrej Jus
Igrajo Liza Marija Grašič k.g., Barbara Medvešček, Anica Kumer k.g.

Babica Roza, hči Lidija in vnukinja Neli doživljajo čustveno krizo, spopadajo se s svojimi težavami in osamljenostjo, ki jo čutijo ob odsotnosti svojih moških. Novo upanje jim prinese rojstvo fantka, ki dobi ime po dedku. Mali Ljubomir je njihov ljubi, njihov zaklad, ki ženske treh generacij spet poveže med seboj. Elaine Murphy je svojo igro opisala kot »zmešnjavo vseh žensk, ki jih je srečala: delavnih, ne pretirano bogatih ne revnih … žensk, kot smo me same, ki se prebijamo«. V drami Ljubi moj ji je uspelo običajno, malo življenje izrisati zanimivo, presunljivo in humorno, da se nas dotakne. Ljubezen in smrt, osamljenost, zapuščenost, staranje, težavno materinstvo in neželeno materinstvo so glavne teme presunljive in duhovite zgodbe treh žensk iste družine. Izdajstva, stiske, trpljenje in razočaranja se prepletajo z nepričakovanimi srečnimi in komičnimi življenjskimi situacijami, ki vzbujajo tako solze kot smeh.

 

 

Aktualno

Januar 2019

_____________________________

Pokrovitelj sezone 2018/2019_____________________________

Delo Mestnega gledališča Ptuj omogočajo
logotip vargasal

Kelckelclogonovi

logojavnesptuj


Remax

posta net sponzorji 2

emaribor
_____________________________

ZDUSlogo