Skup 2004

Skup 2004


nagrada občinstva za najboljšo predstavo

Gledališče Koper za Dublinsko zgodbo Conorja McPhersona

nagrada za vlogo

Gaber K. terseglav za vlogo Viktorja
Boris Cavazza za vlogo Jona Planketa
Iztok Mlakar in Radoš Bolčina v za vlogi Vladimira in Estragona

nagrada za režijo

Vito Taufer za režijo Čakajoč Godota

nagrada za oblikovanje svetlobe

Diego de Brea za ChattertonProgram festivala


Arthur Schnitzler Café Amoral Mestno gledališče Ptuj

Mark Ravenhill Nekaj eksplicitnih fotk Prešernovo gledališče Kranj

Conor McPherson Dublinska zgodba Gledališče Koper

Eugène Ionesco Plešasta pevka SNG Drama Maribor

Samuel Beckett  Čakajoč godota SNG Nova Gorica

Eugène Ionesco Učna ura Slovensko mladinsko gledališče Ljubljana

Václav Havel Avdienca in protest Slovensko stalno gledališče Trst

Alfred de Vigny Chatterton SNG Drama Ljubljana

David Auburn Dokaz Slovensko ljudsko gledališče Celje

Caryl Churchill Kloni Mestno gledališče ljubljansko

 

Strokovna žirija Skupa 2004


v sestavi dramske igralke Mirjane Šajinović, gledališkega in filmskega režiserja ter občasnega igraleca Matjaža Latina in gosta iz Zagreba, dramatika in scenarista Pava Marinkovića.

Nagrado za izjemen igralski dosežek podeljujemo Gaberu K. Trseglavu za vlogo Viktorja v predstavi Nekaj eksplicitnih fotk Prešernovega gledališča Kranj. Z brezhipno tehnično dovršenostjo a tudi iskreno emocijo s katero nam je približal lik, do katerega bi katerega bi lahko imeli tudi odpor ter vzbudil sočutje za izgubljeno mlado dušo v moralni iznakaženosti sodobnega sveta.

Nagrado  za vrhunski igralski dosežek podeljujemo Borisu Cavazzi za vlogo Jona Planketa v predstavi Dublinska zgodba Gledališča Koper. Zaradi breskompromisne iskrenosti s katero nam je približal najsubtilnejša čustva  človeka, ki je zaradi lastne strahopetnosti uničil svoje življenje, nam je z minimalističnimi sredstvi uspel odkrit najskritejše predele svoje duše in nenazadnje zato, ker je ustvaril vlogo ki je zaznamovala celoten festival.

Posebno nagrado za izjemen igralski dvojec podeljujemo Iztoku Mlakarju in Radošu Bolčini v za vlogi Vladimira in Etragona v Čakajoč Gotota, Slovenskega Narodnega Gledališča Nova Gorica. Redko videne zahtevne  igralske transformacije, ki so iz sveta karikature prinesle nepričakovano in čisto človeško toplino, katera prihaja iz otipljivega občutka za malega človeka.

Nagrado podeljujemo Vitu Tavferju za režijo predstave Čakajoč Godota Slovenskega Narodnega Gledališča Nova Gorica. Z vsemi možnimi režijskimi sredstvi uspeva ustvarit svet, ki prehaja iz sfere absurda, ki ga s toplo in duhovito karikaturalnostjo pretvori v skorajda optimistično ogledalo pomirjene modrosti, sebe pa predstaviti kot zrelega in razočaranega romantika.

Nagrado za oblikovanje svetlobe podeljujemo  Diegu de Brei za predstavo Chatterton SNG Drame Ljubljana. Zaradi inovativnega pristopa k režiji igre s pomočjo svetlobe, z doseganjem inpresivnega učinka, nam je pokazal možnosti ustvarjanja emocije in stanj s pomočjo svetlobe.