Nagrade
O mgP
52. Festival Borštnikovo srečanje
Borštnikove nagrade za igro
Maruša Majer za vlogo v uprizoritvi Stenica v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj in Mestnega gledališča Ptuj (soglasno)
Maruša Majer je s svojo igro v ospredju pokazala redko videno eksplozijo ljubezenskega zanosa, ki se upira realnosti, medtem ko je z igro brez besed v drugem planu izrazila intenzivno odrsko prezenco s presežnim emotivnim nabojem.

Gregor Zorc za vlogo v uprizoritvi Stenica v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj in Mestnega gledališča Ptuj (soglasno)
Gregor Zorc obvlada pestro paleto igralskih odtenkov, od komičnih do dramatičnih, navzven brez napora prehaja od lika do performerja ali improvizira. S svojo hipnotično odrsko prezenco začara ne samo oder, temveč tudi občinstvo, ki hvaležno in razigrano sodeluje.

................................................


26. festival Dnevi komedije
Žlahtna komedija po izboru občinstva 2017
Pasji Dnevnik - Cucki
CJ Johnsona v režiji Matjaža Latina v izvedbi Mestnega gledališča Ptuj, ocena 4,6786.

................................................

51.
Festival Borštnikovo srečanje
Velika nagrada Festivala Borštnikovo srečanje za najboljšo uprizoritev Avtorski projekt Učene ženske po motivih Molièrovih Učenih žensk v režiji Jerneja Lorencija ter izvedbi Slovenskega ljudskega gledališča Celje in Mestnega gledališča Ptuj.
Avtorski projekt Učene ženske po motivih Molièrovih Učenih žensk  temelji na slavnem Molièrovem besedilu, ki ga ustvarjalna ekipa nadgradi in pred nami pogumno prikaže tragičnost današnjega političnega in umetniškega trenutka. V nizu izjemnih prizorov nam predstavi popolnoma nov izdelek na visokem estetskem nivoju, poln globokih osebnih spoznanj o intimnosti, umetnosti in lastnih slabostih. Ob izjemno inspirativnem in izvirnem skupinskem izvajanju celotnega ansambla se pred nami razgrnejo teme spolnosti, seksualnosti, konzervatizma in avantgardizma, razkrivanja manipulatorskih strategij in posameznikove nemoči, da bi se temu uprl. Predstava, ki iskreno spregovori o družbi, v kateri vladajo lažne veličine, družbi, v kateri sprenevedanje najde plodna tla; o družbi, ki vsem na očeh dopušča vsakodnevno ubijanje ljudi, umetnosti, idej, pravic … Izjemno pomemben in relevanten estetski in etični gledališki dogodek, ki pogumno opozarja na boleče točke današnjega trenutka.

Štiri enakovredne Borštnikove nagrade za igro
Pia Zemljič za vlogi Filaminte v uprizoritvi Učene ženske po motivih Molièrovih Učenih žensk v izvedbi Slovenskega ljudskega gledališča Celje in Mestnega gledališča Ptuj in Gospe Flamm v uprizoritvi Rose Bernd v izvedbi Slovenskega ljudskega gledališča Celje.
Pia Zemljič v vlogi Filaminte v Učenih ženskah po motivih Molièrovih Učenih žensk in v vlogi Gospe Flamm v predstavi Rose Bernd ne popušča v svoji natančnosti izraza. V vlogi Filaminte je preko intimnega razumevanja Molièrovega sveta dokazala, da lahko z minimalnimi izraznimi sredstvi upodobi kompleksno intelektualno držo gostiteljice. Ni trenutka v predstavi, kjer bi pozabila na svoj perfekcionizem. Podobno nepopustljiva je v vlogi Gospe Flamm, kjer telesno hibo upodobi tako prepričljivo, da gledalec bolečino začuti skupaj z njo.

Liza Marija Grašič za vlogi Rose Bernd v uprizoritvi Rose Bernd v izvedbi Slovenskega ljudskega gledališča Celje in Henriete v uprizoritvi Učene ženske po motivih Molièrovih Učenih žensk v izvedbi Slovenskega ljudskega gledališča Celje in Mestnega gledališča Ptuj.
Liza Marija Grašič najprej preseneti kot Henrieta v Učenih ženskah po motivih Molièrovih Učenih žensk, kjer z drznostjo neme prisotnosti izpove "raison d'être" svojega lika, potem pa znova opozori nase kot Rose Bernd v istoimenski uprizoritvi, kjer z dosledno notranjo koncentracijo izriše lik načelnega dekleta v zaprti skupnosti.
 
................................................

Festival evropskog teatra Tuzla 2016
Nagrado za najboljšo moško vlogo je dobil Borut Veselko v predstavi Mrtvec pride po ljubico v produkciji Prešernovega gledališča Kranj in Mestnega gledališča Ptuj

................................................

Najboljša režija in scenografija International Lebanon theatre festival 2016

Predstava Mahmud je na International Lebanon theatre festival, ki je potekal v Beirutu, Tyru in Nabateyi, osvojila kar dve nagradi, za najboljšo režijo in najboljšo scenografijo. To je velik dosežek, ne samo v lokalnem, ampak tudi nacionalnem prostoru. Še toliko bolj, saj se je gledališče na poti in gostovanju spoznavalo in spopadalo z različnimi kulturnimi vrednotami, ki so našemu prostoru nepoznane in predstavljajo večjo dodano vrednost k izkušnji.


................................................


49. Festival Borštnikovo srečanje
Na 49. Festivalu Borštnikovo srečanje v  Mariboru je predstava Svetlane Makarovič Mrtvec pride po Ljubico v režiji Jerneja Lorencija in izvedbi Prešernovega gledališča Kranj in Mestnega gledališča Ptuj prejela nagrado Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije za najboljšo uprizoritev sezone 2013/2014.
 
Na 49. Festivalu Borštnikovo srečanje je igralka Ana Urbanc za vlogo Prve Micike v uprizoritvi Mrtvec pride po ljubico v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj in Mestnega gledališča Ptuj prejela Borštnikovo nagrado strokovne žirije za mlado igralko. Na 49. Festivalu Borštnikovo srečanje je skladatelj Branko Rožman  v uprizoritvi Mrtvec pride po ljubico v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj in Mestnega gledališča Ptuj prejel Borštnikovo nagrado strokovne žirije za glasbo.
 
................................................

POSEBNO PRIZNANJE IGRALSKI EKIPI V PREDSTAVI MRTVEC PRIDE PO LJUBICO NA 38. DNEVIH SATIRE FADILA HADŽIĆA - ZAGREB 2014
Igralke in igralci v predstavi Mrtvec pride po ljubico avtorice Svetlane Makarovič in v režiji Jerneja Lorencija, ki je nastala v koprodukciji Prešernovega gledališče Kranj in Mestnega gledališče Ptuj, so na 38. dnevih satire Fadila Hadžića prejeli posebno priznanje za odlično izvedeno glasbo na odru. Strokovno žirijo, ki so jo sestavljali predsednica Bojana Radovič, novinarka in gledališka kritičarka "Večernjeg lista", Darko Lukić, teatrolog, dramaturg, književnik in profesor na Akademiji za dramske umetnosti Univerze v Zagrebu, in dramski umetnik Goran Grgić, so navdušili igralke in igralci (Ana Urbanc k. g., Vesna Pernarčič, Miha Rodman, Aljoša Ternovšek, Darja Reichman, Borut Veselko, Vesna Jevnikar, Ciril Roblek, Judita Polak) v omenjeni predstavi, ki so odlično izvedli glasbo skladatelja Branka Rožmana.

................................................

SKUP 2012
Nagrado: satir za vlogo, prejme - Radko Polič za vlogo Lazar in Lazarus avtorja Gregorja Strniše ŽABE  v izvedbi Mestnega gledališča Ptuj. Radko Polič - Rac nas tudi v tej predstavi začara s svojo človeško in igralsko karizmo, s katero nas potegne v ris svojega igralskega ustvarjanja. Občutek za nove režiserske zamisli, ki jim sledi, a ohranja svojo ustvarjalno moč, njegov vstop v moderno besedilo in izraz ga pomlajajo in postavljajo v sam vrh igralskega čudeža. Takšen je tudi njegov Lazarus.

Nagrado: satir za glasbo in zvok, prejme - BRANKO ROŽMAN za glasbeno in zvočno podobo v predstavi avtorja Gregorja Strniše ŽABE v izvedbi Mestnega gledališča Ptuj.
Skladatelj Branko Rožman je v Žabah uporabljal učinkovite zvočne posnetke, živo glasbo orglic in izvirnega tolkala ter sugestivno vokalno interpretacijo lapidarnih Strniševih verzov, in tako ustvaril sicer superioren večplastni glasbeni dogodek, ki pa je bil ves posvečen odrski uprizoritvi.

................................................

11. Mednarodni festival antične drame Stobi 2012
Nagrado za najboljšo moško vlogo je dobil Brane Šturbej v predstavi Komedija o loncu. (MG Ptuj, HNK Varaždin)

................................................

45. Festival Borštnikovo srečanje
Na 45. Festivalu Borštnikovo srečanje v  Mariboru je predstava Gregorja Strniše ŽABE v režiji Jerneja Lorencija in izvedbi Mestnega gledališča Ptuj prejela nagrado Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije za najboljšo uprizoritev sezone 2009/2010.
Na 45. Festivalu Borštnikovo srečanje je igralka Pia Zemljič za vlogo Babice in Evice v predstavi ŽABE prejela Borštnikovo nagrado strokovne žirije za umetniške dosežke.

................................................

Borštnikova nagrada
Borštnikovo nagrado za idejni in receptivni premik so prejeli ustvarjalci predstave Raztrganci/Učenci in učitelji, v produkciji Mestnega gledališča Ptuj in koprodukciji E.P.I. Centra ter Cankarjevega doma Ljubljana.

................................................

SKUP '08
Grönholmova metoda, Nagrada strokovne žirije in velika nagrada občinstva.

................................................

Oljenka Mestne občine Ptuj
Ana Strelec Bombek

...............................................

Dani satire v Zagrebu 2007
Micka, nagrada Zlatni smjeh.

................................................ 

Dnevi komedije v Celju 2006
Žlahtna režiserka Tijana Zinajić za Poljubljanje z Mr. Beanom.
 
................................................

Naj Mariborski kulturnik
Peter Ternovšek za vlogo Pavleka v istoimenski monodrami Mestnega gledališča Ptuj.

................................................

5. Festival Monodrama Ptuj 2004
nagrada za najboljšo monodramo Pavlek, Peter Ternovšek

................................................

Severjeva nagrada 2003
Mojca Funkl za vlogo Carmele v drami Joseja Sanchisa Sinisterra Ay, Carmela!

................................................

Zlata pika 2003
Gregorjevo čudežno zdravilo

................................................

Dnevi komedije v Celju 2000/01
Žlahtna komedija Marjetka, str. 89
Žlahten režiser Samo M. Strelec
Žlahten komedijant Gojmir Lešnjak - Gojc

................................................

Zlata paličica 1997/98
Aljoša Koltak za vlogo Kumine v predstavi Oj, čudežni zaboj


................................................


Zlata ptica 1995
Samo M. Strelec za oživitev profesionalnega gledališča na Ptuju

................................................

Dnevi komedije v Celju 1995/96
Žlahtna komedija Krčmarica
Žlahten režiser Samo Strelec