Sobotne matineje
Sezona 2019/2020

Za več informacij o predstavah kliknite na naslov predstave
Vse predstave so ob 10.00 za abonma Kresnička in izven ter
ob 11.00 za abonma Zvezdica in izven

malamurskadeklica
 
Urška Raščan
Mala Murska deklica
Gostuje gledališče KUKUC Beltinci
Sobota, 5. oktober 2019 ob 10.00 in 11.00

Mala Murska deklica je nežno vodno bitjece, ki prebiva pod gladino reke Mure in si najbolj na svetu želi videti daljne kraje. Štrk Joži pa je veliki popotnik, ki ji bo vlil poguma za veliko potovanje, na katerem bomo skupaj na najbolj zabaven način spoznavali kulturno dediščino in skrite   kotičke naše čudovite dežele.


carobnav   Miša Gerič Špacapan
Čarobna Vililandija
Gostuje Miškino gledališče
Sobota, 2. november 2019 ob 10.00 in 11.00

Predstava o pisanem svetu odraščanja kot ga vidijo otroške oči. Pravljična predstava nas popelje v čudežno deželo Vililandijo, kjer je vse mogoče, tudi zrasti čez noč. A tako kot pri nas imajo tudi v Vililandiji pravila. In kdor ne uboga, mu zraste... Zgodba o dveh Malinih, ki sta imela nenavadno željo postati velika čez noč, vas bo nasmejala, hkrati pa spomnila, kako lepo je biti otrok. Ob nerodnih in hecnih pripetljajih s Činkušampijem in strogim in velikim Gombo se boste zabavali in smejali tudi Velini.


sneznavila   Damjana Golavšek in Karel Novak
Snežna vila
Gostuje Damjana Golavšek in Muzikalček, društvo za spodbujanje ustvajalnosti otrok na področju
glasbene kulture

Sobota, 7. december 2019 ob 10.00 in 11.00

Glasbeno animacijski program s pesmicami o zimi, čarobnih bitjih in dobrih možeh, ki v prazničnem decembru obiščejo otroke. Zima je včasih muhasta. Ravno tedaj, ko vsi, še posebej otroci, pričakujejo sneg, ga noče in noče natrositi. Še dobro, da obstajajo pravljična bitja, ki znajo delati čudeže. Snežna vila ima za obiskovalce na voljo veliko glasbe, na katero lahko zapojejo čisto sami, če si to seveda želijo. Še posebej vesela je, če se otroci naučijo pesmico o jelenčku Rudiju z rdečim nosom.


sneguljcica7 Družinsko gledališče Kolenc
Sneguljčica in sedem palčkov
Gostuje Družinsko gledališče Kolenc
Sobota, 4. januar 2020 ob 10.00 in 11.00

V stari mamini skrinji je obleka, ki je čisto primerna za Sneguljčico. Janja, ki je pravljico pravkar prebrala, je hitro smuknila vanjo, pravljico pa z velikim navdušenjem skuša predstaviti bratcu Lovru. Med tem, ko jo bratec nejeverno opazuje, pa se je spremenila v čisto pravo Sneguljčico!


Trobla Lea Menard
Trobla in ključ
Gostuje Lea Menard
Sobota, 1. februar 2020 ob 10.00 in 11.00

To je zgodba o prijateljstvu, ljubezni in ljubosumju. Cirkusanta Trobla in Beno sta nerazdružjiv par. Skupaj preživljata prosti čas, denar pa služita s plesno glasbenimi nastopi. Nekega dne na njun oder zaide čudovita plesalka Ajša. Beno je nad njeno lepoto poponoma očaran, Trobla pa postane ljubosumna. Ključ, ki navije glasbeno skrinjico, da skrinjica lahko igra in Ašja čudovito pleše, skrivnostno izgine...


GusarBerto I. & D. Shubert, Sten Vilar
Gusar Berto
Gostuje Studio Anima
Sobota, 7. marec 2020 ob 10.00 in 11.00

Gusar Berto sanja o svojih pustolovščinah na morju. Mali Luka izve za njegovo skrivnost in mu pomaga. Skupaj se odpravita na morje iskat zaklad. Našla sta ga kar na barki. Imenjuje se PRIJATELJSTVO.


Lisička

Zavod Enostavno prijatelji
Lisička Zvitorepka in Velikonočni zajček
Gostuje Zavod Enostavno prijatelji
Sobota, 4. april 2020 ob 10.00 in 11.00

V skrivni votlini globoko v gozdu, je Velikonočni zajček že vse pripravil za obdaritev otrok. Na drugem koncu gozda, pa lisička Zvitorepka že kuje načrt, kako uloviti Velikonočnega zajčka, saj ji vsa ta prijaznost in dobrota nista prav nič domači, poleg tega pa ji vse bolj kruli v želodčku. Vsakič ko nastavi past se ji Velikonočni zajček spretno zmuzne...

 

 

Spletni nakup vstopnic
Mestnega gledališča Ptuj

ikona karta 5

Aktualno

Obvestilo

_____________________________

Pokrovitelj sezone 2019/2020_____________________________

Delo Mestnega gledališča Ptuj omogočajo
logotip vargasal

Kelckelclogonovi

logojavnesptuj


Remax

posta net sponzorji 2

emaribor
_____________________________

ZDUSlogo