Ovinek 2

Ovinek 2


Tadej Toš
Slovenska praizvedba

Igrajo Nenad Tokalić - Nešo, Urša Vučak, Tadej Toš in Aljoša Ternovšek

Režiser Matjaž Latin
Scenografi ekipa Ovinka 2
Kostumografi ekipa Ovinka 2
Izbor glasbe ekipa Ovinka 2

Premiera 3. julija 2008 na dvorišču "stare policije", Krempljeva 1, Ptuj

Legenda se vrača!

Gledališče je na Ptuju svojevrsten fenomen in enako velja za predstavo Ovinek, ki je natanko pred desetimi leti iz male poletne produkcije, pri kateri je skoraj vsak večer deževalo, prerasla v kultno predstavo, ki se je z zlatimi črkami vpisala v zgodovino Mestnega gledališča Ptuj.

Redko se v gledališču zgodi, da nekdo pride na predstavo več kot enkrat. Še redkeje se zgodi, da velik del občinstva zna na pamet dialoge protagonistov. In še redkeje se zgodi, da po mestu kroži piratski VHS-posnetek, ki ga, popolnoma zguljenega od neštetih predvajanj, hočejo videti vsi. Ampak kolesa časa ni moč zavrteti nazaj, zato se prvič v zgodovini slovenskega gledališča na Ptuju dogaja to, da se bosta protagonista, v nadaljevanju uspešne zgodbe majhnega mesta in njegovega gledališča, vrnila na prizorišče, tokrat bo to dvorišče stare ptujske policije.

Tona in Ruda točno po desetih letih v svoj ovinek ulovita novo žrtev. Seveda nič več ne bo enako, kot je bilo prej, saj sta starejša, izkušenejša, vozita pa tudi višji razred avtomobila znamke BMW.

Ovinek 2, šmarničarska turbo komedija, bo ekskluzivno na Ptuju poskrbela za dobro voljo in smeh našega zvestega občinstva. Oglejte si neprekosljivega Nenada Tokalića v vlogi Rudata in Tadeja Toša kot njegovega brata Tonata. Dogajanje bosta začinila Urša Vučak kot Jožica in Aljoša Ternovšek - Dule Vaupotič.