Poljubljanje z Mr. Beanom

Poljubljanje z Mr. Beanom

 

Robert Farquhar (Kissing Sid James)

igrata Primož Ekart in Iva Babić oziroma Barbara Krajnc

režiserka Tijana Zinajić
prevajalka Iva Babić
dramaturg Andrej Jaklič
scenografija in kostumografija Jasna Vastl
projekcije Miloš Srdić

Premiera 26. junij 2005 v Atriju hotela Mitra Ptuj

Na 15. Dnevih komedije v Celju je žirija z nagrado za najboljšo režijo nagradila Tijano Zinjaić

Robert Farquhar, v izvirniku Kissing Sid James, je bila premiero uprizorjena leta 2001 v gledališču Otacon v Boltonu, Velika Britanija. Trenutno zaključuje pisanje komedije Bigger Than Jesus, zgodbo o propadlem prebivalcu Liverpoola, ki se znajde na cesti z vsem, kar ima, to pa je njegova kitara...Hkrati se ukvarja še s scenarijem za dvodelno nadaljevanko Happy Ever After, v kateri raziskuje situacije in problematiko nesrečno končanih osebnih razmerij in problemov, ki sledijo. Je tudi avtor igre Almost Forever But, God's Official, Dust To Dust, You Are Here, Bits of Bob, England's Glory

Je romantična komedija, ki govori o dveh osamljenih dušah – o mladi krupjejki in ne preveč uspešnemu specialistu za prodajo pisarniških potrebščin, ki se nekako predvidoma zbližata, ne nekem skorajda predvidenem vikendu, v dokaj predvidenem hotelu poleg morja in njuni sobi s pogledom na avto. Ona obožuje Sean Connerya, on svoje brčice in ni podoben Sean Conneryu niti v temi. Oba se strinjata, da so zvezde ponoči zelo lepe, vseh 60 milijonov milijard trilijonov – no, razen ene tam na levi, ki je grda ko šus!

Ampak ali bo en vikend dovolj za večnost, za večnost v ljubezni, in se on ne bo vrnil nazaj k svoji materi, ona pa v lokalni Casino? Pristna romantična komedija, z veliko mero romantike in še večjo mero humorja.