Dunja Zupanec


Režija: Dunja Zupanec

Dobrodušni in malce debelušni Strahec je zavandral na kmetijo z dobro namero, da bo nekoga prestrašil. Sreča kokoško, ki je tako pogumna, da se Strahca niti malo ne boji. Zakaj le? A jo bo pojedel? Ne. A jo bo »nabunkal«? Ne. A ji bo naredil še kaj hujšega? Ne, ne in še enkrat ne. Zakaj bi se ga torej bala?

Ona se boji le mačka. Ker ji bo oskubil vse perje in jo pohrustal. In maček? Tudi ta korenjak se Strahca niti malo ne boji. Saj ve, da je Strah znotraj votel, okrog in okrog ga pa nič ni. On se boji kužka. Ker bi ga ta pogrizel. In kuža? Tudi ta se čisto nič ne trese, ko spozna slavnega Strahca. Kaj pa otroci? Se ga bodo vsaj oni usmilili ter malo zakričali, ko jih bo skušal prestrašiti? Ali pa se bodo le smejali? In kaj bo Strahec potem sploh počel, če se ga nihče ne bo več bal? Kdo ga bo zaposlil? Kam bo odšel?
Vse to in še več se bo mladim gledalcem razkrilo v igrani predstavi Strahec.
Predstava je poučne in vzgojne narave. Skozi umetnost se ukvarja z otroki, z njihovimi strahovi ob spoznavanju novega in drugačnega, razvija pa tudi raziskovalni duh, ki je otrokom ob njihovem razvoju še kako potreben.
Predstava traja 30 minut in je primerna za otroke od 3.leta dalje.

Dunja Zupanec

Premiera: 14. september 2009