Veliki pok
Sezona 2014/2015

VelikiPoknaslovna2
Veliki pok

Gledališka predstava za mladino
Koprodukcija Mestnega gledališča Ptuj, Zavoda Margareta Schwarzwald in Cankarjevega doma Ljubljana
Predstava je uvrščena v Katalog kakovostnih gledaliških predstav in pedagoških programov za otroke in mladino po mnenju strokovne komisije Slovenskega gledališkega inštituta.

Premiera
23. januarja 2015


Koncept Maruša Kink, Mija Špiler
Režija Maruša Kink
Dramaturgija Nika Leskovšek
Glas Boštjan Gombač
Scenografija in kostumografija Tina Bonča
Avtor songov Jernej Čampelj
Avtor glasbe Boštjan Gombač
Lektura Maja Cerar
Fotografije Petra Cvelbar
Ilustracija Nina Šturm

Igrajo Jernej Čampelj, Tina Gunzek/Barbara Ribnikar, Saša Pavlin Stošić

Gledališka uprizoritev Veliki pok interpretira našo skupno zgodovino. Vsi vemo, da so obstajali časi, ko so največji umi takratnega sveta bili prepričani, da je Zemlja ploščata in središče vesolja. Še dobrih sto let nazaj je veljalo, da je atom najmanjši delec. Na različnih koncih sveta obstajajo različne teorije o njegovem nastanku, nekatere mitološke, pravljične, druge popolnoma znanstvene. Dvom je sopotnik razmišljanja, ki lahko sproži gromozanski miselni premik, ta pa lahko vodi k odgovorom in skupnemu razvoju. Uprizoritev Veliki pok preko zanimivih zgodb govori o vsem poznanih znanstvenikih, humanistih, raziskovalcih, umetnikih in o drugih vizionarjih (Nikoli Tesli, Albertu Einsteinu, Isaacu Newtonu, Charlesu Darwinu, Galileu Galilei in Marie Curie), ki so bili dovolj radovedni, intuitivni, vedoželjni in skeptični, da so prispevali k skupnemu razvoju. Njihovo sporočilo pa je enotno: spregovori naglas, četudi gre za 'neumnost'. Vse velike ideje in vse velike teorije so to nekoč bile.

Fotografije (Foto Petra Cvelbar)

 

Spletni nakup vstopnic
Mestnega gledališča Ptuj

ikona karta 5

OBVESTILO:
Uradni list št. 174, z dne 6.11.2021 odlok 3459 organizatorjem prireditev nalaga, da ob vstopu na prizorišča pregledujemo izpolnjevanje pogoja PCT z izkazanim veljavnim osebnim dokumentom in z ustreznim dokazilom PCT. Obiskovalce prosimo, da pred vstopom pripravite potrdila. V kolikor na vhodu na prizorišče nimate potrdila ali izpolnjenega pogoja PCT, vas moramo kot organizator prireditve zavrniti. Za nastalo situacijo ne prevzemamo odgovornosti. Kupnine ne vračamo.

 

_____________________________

Delo Mestnega gledališča Ptuj omogočajo
logotip vargasal

Kelckelclogonovi

logojavnesptuj


Remax

posta net sponzorji 2

emaribor
_____________________________

ZDUSlogo