Nagrade

Domov » Nagrade

NAGRADE V SEZONI 2022/2023

Nagrade 58. Festivala Borštnikovo srečanje

PREDSTAVA  FRANČIŠEK

Predstava FRANČIŠEK: Branko Hojnik Borštnikova nagrada za scenografijo (režija: Jernej Lorenci,  produkcija Mestno gledališče Ptuj).

Predstava FRANČIŠEK: Janez Škof Borštnikova nagrada za igro v upodobitvi Frančiška, ikonične figure krščanskega srednjega veka, izpostavi predvsem trpeče in negotovo bitje, ki ga odigra na eni strani s pripovedno inteligenco in toplino, na drugi strani z natančnim portretom bogoiskateljstva v mučenem telesu. (režija: Jernej Lorenci,  produkcija Mestno gledališče Ptuj).

Predstava FRANČIŠEK: Tamara Avguštin Borštnikova nagrada za igro za vloge Brata Leona in drugih likov, kot Frančiškov duhovni sopotnik pa išče mostove med mitom in zgodovinskim subjektom (režija: Jernej Lorenci,  produkcija Mestno gledališče Ptuj).

 

PREDSTAVA  KDO SE BOJI VIRGINIJE WOOLF

Predstava KDO SE BOJI VIRGINIJE WOOLF: Branko Šturbej Borštnikova nagrada za igro artikulirano upodobi moškega, ki se je naučil boriti za svoj položaj v svetu mračnjaških iger dinamike moči in poniževanja. Šturbej z zavidljivo lahkoto preklaplja med različnimi nivoji ranljivosti in nasilja ter zabriše meje med rabljem in žrtvijo, medtem ko odbija napade na dostojanstvo svojega lika. V vsakem trenutku mu uspe gledalce držati v napetem pričakovanju naslednje poteze. (režija: Jernej Lorenci, v produkciji Mini teatra in Mestnega gledališča Ptuj).

Predstava KDO SE BOJI VIRGINIJE WOOLF: kolektiv Son:DA in Toni Soprano Meneglejte Borštnikova nagrada za oblikovanje svetlobe in videa (režija: Jernej Lorenci, v produkciji Mini teatra in Mestnega gledališča Ptuj).

 

NAGRADE V SEZONI 2021/2022

Nagrade 57. Festivala Borštnikovo srečanje

PREDSTAVA  ŠKOFJELOŠKI PASIJON

Predstava ŠKOFJELOŠKI PASIJON: Velika Borštnikova nagrada za najboljšo predstavo na 57. Borštnikovem srečanju (režija: Jernej Lorenci, koprodukcija Prešernovo gledališče Kranj in Mestno gledališče Ptuj).

Predstava ŠKOFJELOŠKI PASIJON: Branku Rožmanu Borštnikova nagrada za glasbo v uprizoritvi Škofjeloški pasijon na 57. Borštnikovem srečanju (režija: Jernej Lorenci, koprodukcija Prešernovo gledališče Kranj in Mestno gledališče Ptuj).

Igralec BLAŽ SETNIKAR: Nagrada Staneta Severja za stvaritve v poklicnih gledališčih (2021) – za vlogo Osvalda Alvinga v uprizoritvi Strahovi Henrika Ibsena v režiji Igorja Vuka Torbice in vlogo Slehernika v Škofjeloškem pasijonu Očeta Romualda/Lovrenca (koprodukcija Prešernovo gledališče Kranj in Mestno gledališče Ptuj).

Predstava ŠKOFJELOŠKI PASIJON: Šeligova nagrada za najboljšo uprizoritev na 51. Tednu slovenske drame, Kranj (režija: Jernej Lorenci, koprodukcija Prešernovo gledališče Kranj in Mestno gledališče Ptuj).

Igralec BLAŽ SETNIKAR: nagrada za vlogo v uprizoritvi Škofjeloški pasijon – najboljši igralec na 51. Tednu slovenske drame, Kranj (režija: Jernej Lorenci, koprodukcija Prešernovo gledališče Kranj in Mestno gledališče Ptuj).

Igralka DOROTEJA NADRAH: nagrada za vlogo v uprizoritvi Škofjeloški pasijon – najboljša igralka na 51. Tednu slovenske drame, Kranj (režija: Jernej Lorenci, koprodukcija Prešernovo gledališče Kranj in Mestno gledališče Ptuj).

Predstava ŠKOFJELOŠKI PASIJON: nagrada občinstva na 51. Tednu slovenske drame, Kranj (režija: Jernej Lorenci, koprodukcija Prešernovo gledališče Kranj in Mestno gledališče Ptuj).

Predstava ŠKOFJELOŠKI PASIJON: nagrada Viminacium maximus za najboljšo predstavo tekmovalnega programa po izboru strokovne žirije na III.Viminacium Festu (2021) v Požarevcu, Srbija (režija: Jernej Lorenci, koprodukcija Prešernovo gledališče Kranj in Mestno gledališče Ptuj).

Igralka DOROTEJA NADRAH: nagrada za najboljšo igralko večera po izboru žirije publike na III.Viminacium Festu (2021) v Požarevcu, Srbija, za predstavo Oče Romuald/Lovrenc Marušič Škofjeloški pasijon (režija: Jernej Lorenci, koprodukcija Prešernovo gledališče Kranj in Mestno gledališče Ptuj).

 

PREDSTAVA VSI PTICE

 

Borštnikova nagrada za igro Nataša Barbara Gračner za vlogo v uprizoritvi VSI PTICE (Mini Teater, Mestno gledališče Ptuj, Festival Ljubljana).

Borštnikova nagrada za mlado igralko Lina Akif za vlogo v uprizoritvi VSI PTICE (Mini Teater, Mestno gledališče Ptuj, Festival Ljubljana).