MAGIČNI VARIETE SANJE 15.3.2024

MAGIČNI VARIETE SANJE 15.3.2024

Magični variete SANJE

Kdaj ste se nazadnje čemu čudili kot majhen otrok, se navduševali in obstali v občutku neverjetnega, brez besed?
Kaj je tisto, kar vas zjutraj zbudi v nov dan? Kaj je vaša gonilna sila, od kod črpate kreativno energijo? Vse se začne in konča v Sanjah, dokler človek sanja, živi.
Magični variete Sanje vas bo z vrhunskimi odrskimi iluzijami, akrobatiko, plesom, čarovnijami, žongliranjem, ventrilokvizmom in smehom popeljal na nepozabno potovanje skozi domišljijo, kjer se resničnost prepleta z magijo, v trenutek tukaj in zdaj, v prostor, kjer se izzivi zunanjega sveta razblinijo kot milni mehurček.
V našem magičnem varieteju si želimo le eno:
Da se nikoli ne odrečete svojim sanjam. Tu smo, da vas spomnimo.
Vstopite v svet, kjer ni nič nemogoče in postanite del te edinstvene izkušnje z vrhunskimi artisti.
Predstava je primerna za vse generacije.

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.

Predstava traja 90 minut in je primerna za vse generacije.

O nastopajočih:

SAM SEBASTIAN
Mednarodno priznani iluzionist in ventrilokvist Sam Sebastian letos praznuje 25. obletnico poklicnega čarodejstva. Do sedaj je uspešno gostoval že v 15-tih državah in prejel 9 mednarodnih nagrad, že vrsto let je gost prestižnega festivala Glastonbury v Angliji, za seboj ima več evropskih turnej, pravi ambasador slovenskega čarodejstva v tujini. Spomnimo se ga tudi po magični TV seriji Sam Sebastian: ŠESTI ČUT, ki jo je produciral za RTV Slovenija. Je eden najustvarjalnejših slovenskih poklicnih čarovnikov, poleg številnih avtorskih predstav razvija tudi svojo linijo čarovniških trikov in setov za spodbujanje zanimanja za tovrstno umetnost pri mladih generacijah. Ob svoji obletnici si je zadal izziv – storiti nekaj, česar ni še nikoli. Magični variete Sanje so le eden izmed niz dogodkov, s katerimi bo letos presenetil občinstvo.

MATJAŽ KEKEC in TINA VRDJUKA KEKEC
Magičen par, ki je dvignil na noge celo Slovenijo. Še več kot to – osupnil. Z neverjetno točko lebdenja, ki sta jo izvedla v zadnji sezoni oddaje Slovenija ima talent, sta se kot edina slovenska čarobna umetnika v zgodovini uvrstila v veliki finale! Sloveniji je od navdušenja zastal dih in sedaj imate edinstveno priložnost, da to, poleg ostalega, doživite tudi v živo! Matjaž in Tina sta cirkuška umetnika z dolgoletnimi izkušnjami, lastnika kreativnega podjetja Arbadakarba, ki se ukvarja z animacijo in prodajo kostumov, balonov in magičnih pripomočkov, poleg tega pa sta tudi ponosna mlada starša, tako da otroškega čudenja v njuni družini zagotovo ne manjka in ga bosta z največjim veseljem delila z vami.

REBEKA HANŽEL
Rebeka je plesalka in gibalka. Že od malih nog je učena plesnih korakov show dance-a, kasneje je začela razvijati plesne veje v bolj improvizacijske in raziskovalne plesne procese, kot sta sodobna in moderna plesna tehnika. Pred približno 10 leti se je na svoji plesni poti srečala še z zračnimi akrobacijami, kot sta aerial yoga in pole dance. Zaljubljena v ples in gibanje, to pot še vedno nadaljuje in izpopolnjuje. Svoje plesne kariere ne gradi samo s plesom, temveč ji obzorja širijo tudi treningi borilnih veščin ter balansiranje na rokah. Svoje znanje predaja naprej različnim starostnim skupinam, poleg tega vključuje še urice animiranja otrok, vadbe za športnike, v roke prime tudi tiste, ki potrebujejo raztezanje zaradi sedečega dela. S telesom in dušo je še danes predana ustvarjanju in izvajanju plesnih ter drugih umetniških zamisli.

NOIR
Noir je plesna skupina, ki se v svojih nastopih predstavlja z dark fusion/ metal fusion plesnim stilom – moderno obliko trebušnega plesa, združeno s temnimi in metalskimi ritmi. Deluje pod vodstvom Lune Noir. Poleg Slovenije je gostovala že v Avstriji, Franciji, Italiji, na Češkem in Madžarskem.

LIDIJA PETKOVIĆ – CLOUD VELVET

Lidija Petković je vokalistka in članica dvojca Cloud Velvet (katerega idejni vodja in član je Sam Sebastian), ki h glasbi pristopa z retro-futurističnim minimalizmom. Njuna glasbena izraznost prepleta različne žanrske vplive, od synthwavea, shoegazea, plesne glasbe, rocka do industriala. V svoje raziskovanje zvoka skozi multiinstrumentalne aranžmaje vpletata preprosto poetiko, na kateri temeljijo bogate metaforične podobe besedil. Za njima je že nekaj odrskih nastopov in izdanih singlov ter EP, pri čemer najbolj izstopa skladba z dobitnikom grammyja za najboljši reggae album, legendarnim Lee ‘Scratch’ Perryjem. Zdi se, da nas lahko glasba svojstvenega dvojca, ki se rad predaja Sanjaču v nas, večnemu prinašalcu upanja in optimizma, izstreli naravnost med zvezde.

– – – – –
Umetniški vodja: Sam Sebastian
Ustvarjalna ekipa:
Sam Sebastian
Matjaž Kekec
Tina Vrdjuka Kekec
+ gostje
Tehnika: Rok Cafuta
Grafična podoba: Timea Varga
Odnosi z javnostjo: Katjuša Štingl
Produkcija: ARBADAKARBA in Kulturno-umetniško društvo AVATAR
https://samsebastian.si
https://arbadakarba.si