PRAVLJICE NAŠEGA OTROŠTVA

PRAVLJICE NAŠEGA OTROŠTVA

Avtorski projekt
PRAVLJICE NAŠEGA OTROŠTVA

Gostuje PGK in SNG Nova Gorica

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.

Predstava traja 3 ure in 20 minut z vmesnim odmorom

V avtorskem projektu Pravljice našega otroštva se bo ekipa ustvarjalcev uprizoritve pod vodstvom režiserja Jerneja Lorencija spraševala o vlogi pravljic v osebnem življenju, o arhetipskem pomenu pravljic svojega otroštva in tudi o vlogi pravljic v kolektivnem nezavednem. Režiser Jernej Lorenci želi skupaj z igralci prodreti v korenine njihovega otroštva in skupaj z njimi ponovno »podoživeti« stanja in emocije, ki so jih doživljali ob pripovedovanju pravljic.

Ali kot je zapisal režiser sam: »Vrnili se bomo v naše otroštvo. S pomočjo pravljic, ki so nam jih pripovedovali, bomo obnovili čas, ko smo se čutili popolnoma varne, popolnoma cele, zlite z drugim, pripovedovalcem, in s seboj. Skušali bomo natančno rekonstruirati točno določene pripovedi, točno določene večere, osebe-pripovedovalce, prostore, svetlobo, vonje, glasove, občutke. Tudi mi, ki smo starši ali pa to nismo, smo pripovedovalci pravljic. Tudi naše večere bomo skušali rekonstruirati. So pa nekateri pripovedovalci iz našega otroštva že mrtvi. Kar sta v pravljici Nekoč in Večno, sta v življenju rojstvo in smrt. ›Življenje je noseče s smrtjo,‹ pravi Emile Cioran. Skušali bomo preplesti krožni čas pravljic in linearni čas življenja ter se trudili, da bodo naši mrtvi oživeli. Ker pravljica je izstop iz časa, je nad časom in je za vse čase. In vsa leta. Torej: hvalnica pravljici, hvalnica domišljiji, sprejetje smrti.«

Zasedba

Igrajo
Doroteja Nadrah
Vesna Pernarčič
Darja Reichman
Blaž Setnikar
Iztok Mlakar
Urška Taufer
Gregor Zorc k.g.

Režiser
Jernej Lorenci
Dramaturg
Matic Starina
Koreograf in asistent režiserja
Gregor Luštek
Scenograf
Branko Hojnik
Kostumografka
Belinda Radulović
Skladatelj
Branko Rožman
Lektorica
Maja Cerar
Oblikovanje svetlobe
Borut Bučinel
Oblikovanje maske
Matej Pajntar
Asistentka režiserja (študijsko)
Živa Bizovičar
Asistenti – opazovalci
Marko Rengeo, Lucija Trobec, Luna Pentek
Asistent dramaturga (študijsko)
Nik Žnidaršič
Asistentka scenografa
Ana Johana Scholten

 

 

OBVESTILO O SNEMANJU DOGODKA
»Dogodki se lahko fotografirajo in snemajo. Z udeležbo soglašate, da se vas sme fotografirati in/ali posneti ter fotografijo in/ali posnetek objaviti na spletnih straneh, v drugih tiskovinah in na družabnih omrežjih organizatorja dogodka Mestno gledališče Ptuj. Namen snemanja je dokumentiranje aktivnosti in obveščanja javnosti o delu in dogodkih. Več informacij o obdelavi vaših osebnih podatkov in o pravicah, ki iz nje izvirajo, si lahko preberete v naši Politiki varstva osebnih podatkov, objavljeni na:

https://www.mgp.si/wp-content/uploads/2022/12/varstvo.pdf«

Mestno gledališče Ptuj

Fotogalerija